Cum putem sterge un sistem de operare Windows XP daca avem doua sisteme instalate pe un PC

Se intampla uneori sa instalam windows peste windows dupa care  nu mai avem nevoie de celalalt windows adica cel vechi. In acest post iti voi arata cum sa rezolvi problema usor. In aceasta imagine alaturata se poate vedea problema. Aceasta imagine se numeste meniu de boot unde se poate selecta sistemul de operare dorit pentru initializarea calculatorului. Rabdare si atentie iti urez sa urmezi pasi.


1) In primul rand trebuie sa ne decidem care din cele doua sisteme de operare il oprim instalat pe pc si sa verificam care este folderul in care e instalat Windows XP-ul pe care dorim sa-l pastram. Pentru a vedea care este folderul de Windows, deschidem Run box si tastam "%windir%". Enter sau OK.

2) In cazul nostru C:\WINDOWS este folderul sistemul de operare pe care dorim sa-l pastram.
Mergem in C: si stergem folderul sistemul de operare pe care dorim sa-l eliminam. De regula numele acestuia este Windows.old sau Windows.000 uneori WinNT.

3) Acum va trebui sa facem sa scoatem sistemul de operare eliminat, din meniul de boot. Cel care apare scris pe fundal negru atunci cand pornim calculatorul. Pentru a face acest lucru va trebui sa editam boot.ini. Acum apasam tastele : Windows + Pause/Break pentru a deschide System Properties. Mergem pe tab-ul "Advanced" si facem click pe butonul "Settings" de la Startup and Recovery.

4) Click pe butonul Edit pentru a modifica boot.ini (inainte de face modificari este bine sa salvati intr-un fisier txt liniile originale.) Stergem liniile sistemului de operare eliminat si pastram pe cele ale sistemului dorit. In screenshot sunt selectate cu albastru liniile sistemului pastrat.
Salvam fisierul boot.ini, setam time "0" la "Time to display list of operating system" si apasam OK.
Restartam calculatorul.
Dupa restart se va incarca automat sistemul de operare Windows XP ales de dvs .

Comentarii

Reduceri folosind codul

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Postare sugerata...

Un program care amplifica sunetul la boxele de la pc

Program de modificat poze PhotoInstrument

Postări populare de pe acest blog

Rezolvare problema SMS pe iPhone in reteaua Vodafone

Ce faci cand de odata nu mai ai semnal video la monitor NO SIGNAL