There is a problem with this website's security certificate sau certificate de securitate expirate

Mai nou zilele astea am intalnit aceasta eroare, There is a problem with this website's security certificate, ce inseamna treaba aceasta, pai pur si simplu un script de securitate care ii spune browserului (i.e, chrome, firefox) daca acea pagina pe care o vizitezi este o pagina legitima, prezinta sursa nealterata cat si corectitudine in script. Pentru ca am vazut in viata mea lucruri extrem de ciudate intamplandu-se din cauza greselilor aparute in codul html al paginilor explic aici motivul pentru care se poate intampla.
Ok practic acest certificat ii va spune browserului "-Pagina e verificata de specialisti in domeniu si acum poti sa deschizi aceasta pagina, nimic neasteptat nu se va intampla".
Ce se intampla totusi de aceste certificate expira, pai fiecare lucru in ziua de azi are o perioada de valabilitate/garantie , care spune cumparatorului cat va rezista acest produs in conditii normale de utilizare. Deci garantia nu acopera sa il cumperi pentru ca cineva o sa repare fiecare zgarietura care o faci tu pe produs ci iti ofera confortul psihologic sa folosesti produsul acela in functia pentru care este conceput acesta sa functioneze fara excese acel timp care este garantat.
La fel si cu aceste coduri cu care se programeaza paginile de internet, acestea sunt stocate intr-un mediu reutilizabil, pe un server care e facut din componente ca oricare alt calculator, la un moment codul unei pagini poate fi alterat simplu din cauza folosirii, in nici un caz nimeni nu e vinovat dar monitorul tau ar putea exploda :). Glumesc, totusi pagina ar putea sa se incarce eronat dupa un anumit timp, asa ca aceste certificate sunt puse acolo ca sa stie browserul nostru ca acea pagina e valabila pe o anumita perioada, de ce am avea nevoie de asta? Pai e simplu pentru ca unii hackeri care cloneaza pagini securizate avand in mod normal cu un certificat iar in eligibilitatea acestuia browserul va verifica  certificatul daca acesta exista sau nu si daca este bun, ca sa nu accesam pagina gresita.

Cele doua exemple ar trebui sa fie de ajuns.  

Rezolvarea:  

Priviti imaginea alaturata , aceasta este ora setata pe calculatorul meu in momentul in care am facut aceste fotografii desi astazi este cum se poate vedea detaliile acestei postari in data de 26 aprilie 2012.
Deci pe scurt este problema de la setarile de data din calculatorul dumneavoastra.

Comentarii

Reduceri folosind codul

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Postare sugerata...

Un program care amplifica sunetul la boxele de la pc

Program de modificat poze PhotoInstrument

Postări populare de pe acest blog

Rezolvare problema SMS pe iPhone in reteaua Vodafone

Ce faci cand de odata nu mai ai semnal video la monitor NO SIGNAL

Cum putem sterge un sistem de operare Windows XP daca avem doua sisteme instalate pe un PC