Ce inseamna rogueware sau antivirusi falsi

In acest articol vreau sa vorbesc despre programe rogueware, acese programe sunt antivirusi falsi care necesita activare (cumparare) pentru a-si indeplini falsa misiune de a curata calculatorul de infectiile detectate. O sa scriu in continuare mai multe metode automate si manuale de eliminare a acestor programe daunatoare in sensul ca ocupa timp de procesor, memorie ram, spatiu pe ecran, obstructioneaza vizualizarea diferitelor fisiere video vizionate online sau direct din calculator. De obicei aceste programe deranjante ingreuneaza atat de mult incat o simpla curatare nu mai e de ajuns si trebuie recurs la o reinstalare de windows dar ar fi de preferat sa nu se ajunga acolo prin instalarea prudenta al unui antivirus destept.

1) Pentru inceput ar fi de preferat sa se porneasca calc in "Safe mode with networking" alegand optiunea din poza cand la pornirea calculatorului initial ai apasat intermitent tasta F8 pana la aparitia acestei liste.
2) Daca poti accesa internetul o metoda automata care te scapa de asemenea programe rogue ar fi descarcarea unui antivirus demo sau full atata timp cat isi face treaba e bun eu as recomanda aici Hitman sau Malwarebytes amundoua demo dar functionale o anumita perioada cat sa treci parleazu.
3) Unele dintre aceste programe rogueware au in mod neasteptat link uninstaller in meniul start chiar si in control panel la Add Remove Programs(xp) respectiv Programs and features(7).
Pe scurt intrati in Control Panel dupa care intrati in Add Remove Programs sau Programs and features unde gasiti programele care se ruleaza automat de obicei cele care va anunta sa reparati erorile fictive.
4) In Safe Mode with Networking puteti avea acces la internet de unde sa descarcati unul din antivirusii listati de mine pe linku acesta unde discut problema existentei celui mai bun antivirus din lume.

Comentarii

Reduceri folosind codul

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Postare sugerata...

Un program care amplifica sunetul la boxele de la pc

Program de modificat poze PhotoInstrument

Postări populare de pe acest blog

Rezolvare problema SMS pe iPhone in reteaua Vodafone

Ce faci cand de odata nu mai ai semnal video la monitor NO SIGNAL

Cum putem sterge un sistem de operare Windows XP daca avem doua sisteme instalate pe un PC