Ce faci daca ai transformat partitie basic in una dinamica

In dreapta se poate vedea ce fel apar partitiile de gen dynamic si basic in utilitarul disk management din sistemul de operare bazat pe arhitectura NT. Dupa cum se vede partitiile sunt formatate in sistem de fisiere NTFS care au optiunea de a se transforma in discuri dinamice pentru nu stiu ce motiv si din nu stiu ce necesitate aparent exploatata in aceste sisteme. Eu am patit ca am micsorat partitia C primara si am vrut sa adaug spatiul liber la partitia D care este depozit . Cand am acceptat optiunile pentru alipirea spatiului am fost avertizat ca discul acesta cu toate partitiile lui cele adormite va fi transformat in dinamic. Ce nu am stiut eu la momentul acela a fost ca o sa fie foarte rapid acest proces.
Deci ca o prima ideie daca nu doriti discuri dinamice nu alipiti partitii pe "dos" adica ar fi de preferat  spatiul pe care il alipiti sa fie situata in dreapta partitiei la care se doreste cooptat.
Urmatorul hint logic ar fi sa va opriti cand vedeti asa avertisment inainte de finalizarea operatiunii.
In materie de protectie si recuperare date trebuie sa stiti ca de cele mai multe ori daca operatiunea se incheie cu succes atunci puteti inca accesa fisierele si le puteti recupera pe un disc extern ceva.
Si cum sa convertiti inapoi usor discurile este si aceasta intrebare in gandurile noastre, pai am gasit pe youtube o modalitate din cmd urmand comenzile diskpart -> list disk -> select disk -> convert basic
Mai exista metoda in care se sterg toate partitiile de pe disk dupa un backup necesar sau nu si pentru uni utilizatori poate ar fi mai usor sa acceseze utilitarul disk management si sa stearga toate partitiile de pe discul dinamic pana acesta se transfroma la loc in basic in momentul in care nu mai are nici o partitie ramasa pe dansul moment in care se poate repartitiona si formata in voie dupa necesitate .
Inca un mod de transformare a partitiilor este prin utilitate de partitionat gen partition magic, miniTool, EaseUS programe de gen cu care se pot redimensiona cat de corect posibil partitiile.
Trebuie retinut ca in momentul partitionarii exista o anumita geometrie a unui hdd care trebuie sa ramana corecta si pentru aceasta trebuie limitat numarul de partitii desi multi din noi suntem invatati sa avem o partitie diferita pentru orice . In cazul defectarii geometriei hardul trebuie schimbat cu unul nou acelasi model.

Comentarii

  1. Does your site have a contact page? I'm having trouble
    locating it but, I'd like to shoot you an email. I've
    got some suggestions for your blog you might be interested in hearing.
    Either way, great site and I look forward to seeing it develop over time.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Yes it does, find it on the "Probleme Gogule" tab. where you see name and email requesting. and then you put your message in the box down under.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea ta.

Reduceri folosind codul

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Postare sugerata...

Un program care amplifica sunetul la boxele de la pc

Program de modificat poze PhotoInstrument

Postări populare de pe acest blog

Rezolvare problema SMS pe iPhone in reteaua Vodafone

Exista sau nu virusi pe Filelist traker

Ce faci cand de odata nu mai ai semnal video la monitor NO SIGNAL