Ce faci cand de odata nu mai ai semnal video la monitor NO SIGNAL

 Unii dintre noi au rezolvat situatia cu ajutorul celor de pe anumte forumuri altora le-a fost rezolvata problema pentru ei, de catre experti depanatori IT. De aceasta problema m-am "lovit" si eu zilele acestea, cazurile au fost diverse, de obicei cu ocazia curateniei in casa calculatorul era mutat la adapost si in momentul reconectarii ulterioare nu mai avea semnal video in momentul alimentarii. Se mai intampla in alte cazuri sa fie de vina temperatura mediului ambiant cum am patit in multe ocazii. Cum veti vedea principalul vinovat in aceste cazuri este de putine ori adaptorul grafic GPU (placa video) fie acesta integrat sau dedicat  si in cele mai multe cazuri vor exista alti "vinovati"escrisi in randurile urmatoare.
De cele mai multe ori eu incep diagnosticarea acestei probleme cu verificarea cablului, dar sunt
diferite metode clasificate de mine in metode externe si metode interne dupa cum urmeaza:
1) Metode externe: - metode nonintruzive cu care nu trebuie sa desfacem unitatea.
a) Se verifica conectivitatea cablului - daca mufa albastra (VGA) este cnectata in conectorul pe care unitatea emite semnalul video. De multe ori exista si o placa video integrata (img 1,2) pe placa de baza si exista vorba aceia posibilitatea ca "am gresit gaura".
b)In aceiasi ideie exista si cazul in care placa video dedicata cumparata separat s-a defectat sau nu mai transmite semnal dintr-un motiv sau altul calculatorul a trecut automat pe cea integrata si daca mutati cablul VGA pe placa video integrata e posibil sa aveti semnal si trebuie verificata placa dedicata. (img 1,2)
- placa intergata sus(sub tastatura,mouse), mufa mama;
- placa dedicata sub sunet se vede bine in imaginea 2
c) Mai sunt cazurile in care initial calculatorul are semnal dar dupa finalizarea incarcarii sistemului semnalul video sa dispara si sa apara mesajul No signal. In acest caz se apasa tasta functionala F8 inainte de incarcarea sistemului si se alege Safe Mode iar acolo se incearca actualizarea driverului video.
 2) Metodele interne: - cele care necesita deschiderea unitatii pc.
a)Exista posibilitatea ca placutele de RAM sa creieze problema acestea fiind vinovate dintr-un motiv sau altul si fregvent am intalnit acesta problema. In acest caz eu deschid unitatea si presez putin placutele de ram in slot miscand putin de acestea(ca stecherul in priza) pentru a realiza o conexiune perfecta de retinut initial fara a le deconecta din slot.
b)Exista si posibilitatea sa nu fie din cauza conexiunii in slot ci pur si simplu o placuta de RAM sau mai multe sa fie defecta sa necesite inlocuiri sau eliminare.
c) Inca o metoda simpla des folosita de mine a fost sa resetez memoria BIOS eliminand pentru moment bateria. Acest lucru se realizeaza scotand unitatea din priza dupa care se scoate bateria si se mentine 5 secunde butonul POWER pentru a elimina curentul din sistem. Dupa eu de obicei pornesc initial fara baterie ramanand sa o montez ulterior.
d) Exista posibilitatea distanta ca sa nu se aprinda monitorul din cauza nealimentarii procesorului (CPU) in acest caz se verifica pe placa de baza conectorul cu patru pini(4 cabluri) sa fie conectat ferm in zona procesorului(daca placa de baza are aceasta forma de alimentare). (img 3)
e) Poate fi si de la sursa anume un condensator umflat ceva care nu se incarca atat cat trebuie. Aceasta problema ar putea fi insotita si de un miros specific emanat din sursa in momentul alimentarii.
De retinut: aceste simtome se intalnesc de asemeni si la calculatoare portabile(netbook, notebook, laptopuri) insa rezolvarea in cazul acestora este diferita in actiunile necesare si cost.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea ta.

Postare prezentată

Am reparat BDP2385/12 player

Acest player avea cd-tray blocat si nu puteam sa introduc cd.  Inițial m am tot uitat la mecanism dar nu am rezolvat nici chiar desfacut de ...