Firefox Plugin-container (Crash protection) sau protectie impotriva inchiderii complete a browseru - lui in cazu cedarii unui plugin si cum il dezactivam

Plugin-container - ce este acest proces din memorie care se ruleaza odata cu deschiderea firefox si este supranumit plugin-container. Ok versiuni vechi ale firefox aveau obiceiul sa iti arate un crash report si sa restarteze browseru redeschizand de obicei filele deschise anterior erorii, problema pe care o rezolva acest plugin container este faptul ca majoritatea erorilor erau cauzate de un plugin acesta poate fi flash player, quick time sau cine stie ce plugin de care este nevoie in ziua de azi pentru navigarea decenta pe orice site. Mai recent de la aparitia lui s-au facut teste si se pare ca pe langa faptul ca retine ceva memorie se pare ca retine si multe din resursele CPU(a se citi central processing unit sau procesor) cum ar fi timpii de lucru ai acestuia fapt care ingreuneaza orice alt proces cu mult.

Cum scapam de acesta ma intrebati pai e simplu si voi explica in randurile ce urmeaza dar intai sa mentionez ceva foarte important, actiunile urmatoare care duc la dezactivarea plugin container nu dezactiveaza si pluginurile respective , atata doar ca dezactiveaza protectia aceasta , mai simplu daca firefox va avea o eroare din cauza pluginurilor nu va mai ramane deschis si sa faca o imagine gri in locul unde ar fi rulat un plugin ci se va redeschide lasandu-ne in fata fereastra cu send crash report insa erorile astea sunt rare in zilele noastre. Sa purcedem la operatiunea dezactivarii plugin container:
Intai si intai deschidem navigatorul firefox si tastam in bara de adrese urmatorul text:
about:config , dupa care voi da click pe "Voi avea grija" sau ma rog mesajul care ne intampina , acum vom aplica un filtru in noua coloana de adresa denumita "Filter" , care ne-a aparut si vom scrie dom.ipc acum am filtrat tot ce putem gasi despre pluginuri , aceasta e procedura standar pentru dezactivare deci ramaneti pe fregventa , acum urmeaza sa dam dublu click pe fiecare plugin in parte si sa ii afisam valoarea "fals" care va exclude pluginul respectiv din protectia anti-crash care ulterior daca nu are ce sa protejeze nu va mai porni la rularea firefox. In continuare va voi afisa cum ar trebui sa arate rezultatul final.



Vedeti in acea poza pluginurile dezactivate. Ok acum pur si simplu inchidem fereastra about:config dupa care inchidem browseru firefox. Nota: Numarul pluginurilor gasite in lista poate varia pentru a dezactiva plugin container trebuies setate toate pe valoarea "fals" .

Sursa



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea ta.

Postare prezentată

Am reparat BDP2385/12 player

Acest player avea cd-tray blocat si nu puteam sa introduc cd.  Inițial m am tot uitat la mecanism dar nu am rezolvat nici chiar desfacut de ...