Cum optimizez Digi Net Mobil

Ok intai si intai trebuie sa stim ca aceasta conexiune este una de gen dial-up conexiune care se face via un modem (in cazul asta cdma/3g/edge) dar de obicei din vechi conexiunile dial-up se fac via un modem de maxim 54kb/s acum nu mai este cazul insa aceste modemuri inca se introduc in diferite sisteme de calcul (mobile sau fixe).
Ok de ce dial-up pentru ca aceasta banda poate fi contorizata optim de catre retea, ce inseamna asta pentru noi este ca odata consumati cei 5gb lunari la viteza nelimitata imediat in secunda doi ni se limiteaza viteza conexiunii la o viteaza de aproximativ 350kb/s daca imi serveste memoria bine. Daca viteza de pana la 7,2mb/s este destul de mica fapt este ca nu se ajunge in realitate la aceasta viteza din cauza semnalului satelit defectuos in anumite zone, daca se ajunge la consumarea celor 5gb/luna de viteza nelimitata atunci cei aproximativ 350kb/s nu mai sunt folositori decat pentru un serviciu de mesagerie instant sau pentru o sesiune video. Ce putem sa facem pentru a optimiza aceasta conexiune dial-up vedeti aici in urmatoarele randuri.
Ok aceasta fiind o conexiune dial-up atunci ca in orice conexiune dial-up trebuie sa avem controlul semnalelor care se trasnmit prin intermediul acestei conexiuni, nu o sa va vina sa credeti dar de exemplu widgetul cu vremea de pe desktop consuma banda(din cei 5gb/luna) , de asemenea sunt anumite updateuri automate de care trebuie sa aveti grija sa le programati la distante cat mai mari de timp, si mai clar cum puteti sa faceti asa ceva, nimic mai simplu.
In imaginea alaturata poti vedea ceia ce se numeste firewalul de windows, in windows xp il puteti gasi direct in click dreapta pe icoana conexiunii din bara de langa ceas, sau in windows 7 in control panel. Tinand cont ca aceasta poza este doar un model sa stiti ce cautati nu luati in seama programele listate in acest exemplu, urmariti insa programele listate in fereastra pe care o gasisti in propriul sistem de operare si vedeti ce face fiecare serviciu din programele instalate de catre voi sau chiar preinstalate de windows. |Debifand sau chiar stergand din lista acele programe care au nume ceva de genu automate update for blabla aplication sau update service for blabla aplication, veti optimiza conexiunea in asa fel incat este posibil sa pierdeti mult mai greu banda aceia de 5gb/luna, in acelasi timp puteti sa folositi "Tune up utilities" ce editie aveti disponibila pentru a optimiza conexiunea punand anumite programe care se ruleaza automat zilnic intr-un Schedule (o programare) care sa ruleze de exemplu doar o singura data pe saptamana. De asemenea un program de genul acesta pentru optimizat windowsul ajuta la deschiderea paginilor mai repede(puteti folosi de asemenea un browser rapid ca Google chrome) si in acest fel daca totul merge bine atunci banda este mult mai libera si mereu puteti beneficia de o retea cat mai descongestionata.

Comentarii

Reduceri folosind codul

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Postare sugerata...

Un program care amplifica sunetul la boxele de la pc

Program de modificat poze PhotoInstrument

Postări populare de pe acest blog

Rezolvare problema SMS pe iPhone in reteaua Vodafone

Ce faci cand de odata nu mai ai semnal video la monitor NO SIGNAL

Exista sau nu virusi pe Filelist traker