Cum afli daca cel care iti repara calculatorul se pricepe sau nu.

Pai sa incepem cu inceputul, multi stim sa instalam windowsuri, eu o fac mai rar zilele astea utlima oara am avut windowsul timp de 3 ani fara reinstalare e vb bineinteles de windows 7 care dupa parerea mea este teapan pt configuratii noi desi xp este optim pt gameri si cei care doresc performanta la configuratii mai slabute. In randurile urmatoare va prezint ce tre sa cereti de la un instalator licentiat sau nu.

1) Haosul care il caracterizeaza pe un instalator de nota zero, la fiecare instalare urmeaza alti pasi diferiti de celelalte, instaleaza majoritatea programelor de pe net fara sa se uite la ce bifeaza si ce selecteaza in asa fel ca dupa ce pleaca daca deschizi o pagina de internet explorer o sa ai digtamai cirdul de bari (toolbars) dar explicatia simpla va fi "Nu e nici o problema ca iti bag mozzila sau chrome." .
2) Un instalator de belea la intrebarea "-Stii ce drivere am instalate momentan pt placa de sunet sau video etc?" va raspunde automat "Vedem noi dupa ce instalam sau am cateva pe stick, cd-uri." Apropo de drivere am intalnit tineri veneau cu colectia de cd-uri vechi, ce te faci cand nu se potrivestea nici un driver.
3) Ok si utilizatorii de rand ar trebui in final sa stie ca practic pasii de instalare windows in prima faza sunt la mintea cocosului sunt vreo 5 miscari  pe care un instalator le face in prima faza la instalarea windowsului uneori chiar numai doua miscari depinde de cd-ul cu windows ... DAR exista dupa prima parte a instalarii urmeaza a2a parte, pracic dupa ce "ai intrat in windows" poate dupa ce ai bagat driverele , poate si dupa ce ai bagat majoritatea programelor care au avut sau nu nevoie de net dar ideia este ca anumite servicii automate trebuiesc oprite iar altele pornite pt o buna functionare si luxurianta experienta practic sa te bucuri de lucru tau, cel putin pe acea perioada pe care acesti buni instalatori au quantificat-o la maxim 3 luni(e clar perioada deteriminata pt un gamer inrait insa generalizata gresit) exemplu de serviciu care este de dorit dezactivat este "Automatic Updates" actualizarile windowsului, acum nu este obigatoriu dar este de preferat de exemplu pt cei care au net pe stick care are o anumita banda de net si care daca au acest serviciu activat nu li se mai deschide nici o pagina atata timp cat se actualizeaza. Dupa aceia tre sa stii ca in timpul instalarii unor anumite programe trebuie sa bifezi/debifezi anumite lucruri pe urma tre sa instalezi un antivirus compatibil nu numai cu windowsul dar si cu calculatorul(in general cu cpu si cu ram-ul).
Cam asta a fost de spus despre acesti "instalatori" si data viitoare cand te bucuri ca se face repede si bine sa il intrebi cine il recomanda.

Comentarii

Reduceri folosind codul

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Postare sugerata...

Un program care amplifica sunetul la boxele de la pc

Program de modificat poze PhotoInstrument

Postări populare de pe acest blog

Rezolvare problema SMS pe iPhone in reteaua Vodafone

Exista sau nu virusi pe Filelist traker

Ce faci cand de odata nu mai ai semnal video la monitor NO SIGNAL