Acest blog ajuta utilizatorul final al platformei windows in greaua functie de a intretine nu numai de a folosi acest sistem pe platforma windows.

Distribuie articol.

ERROR 110-out of memory space for option ROMs

Am gasit problema zilele acestea la o unitate hp d530 cmt si necesita la fiecare pornire pasarea butonului F1 pentru continuarea secventei de boot.  Pe windows xp apare simpla eroarea iar dupa apasarea butonului F1(Boot) windows continua normal incarcarea insa pe windows 7 apare ceva diferit in completare dupa apasarea tastei:
110 - Out of memory space for option ROMs.
Option ROM for following device was unable to run due to memory constraints.bus/dev/fcn:

Rezolvari am gasit doua la numar postate pe forum tek-tips si pe forumul de asistenta hp.
Amundoua rezolvarile se realizeaza in BIOS si anume de activarea unei optiuni.
Rezolvare 1:
1) Se acceseaza meniul bios prin apasarea tastei F10 inainte de incarcarea sistemului de operare.
2) Se selecteaza limba engleza
3) Din sagetile de pe tastatura se navigeaza pana la  Setup Menu - /Advanced -/ Power fiecare din acestea fiind optiuni din meniu.
4) In ramura Power la optiunea ACPI/USB Buffers @ Top of Memory se selecteaza Enabled din sageti in stanga sau in dreapta Urmand sa apasam F10 o data pentru a salva modificarile paginii active si dupa aceia succesiv pentru a salva setarile generale de bios.
Cealalta optiune:
Rezolvare 2:
Parcurge aceiasi pasi si acceseaza acelais meniu final anume Power insa de aceasta data selectam acolo -  NIC Option ROM Download urmat de apasarea tastei F10 succesiv pentru a salva setarile de bios.
La mine aceasta problema a aparut dupa schimbarea sursei care se pare a cedat si acum unitatea nu mai pornea iar ledurile de pe aceasta se apindeau in cod de eroare care indica probleme cu placa de baza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea ta.

Poate sa te intereseze si...