Problema alimentare configuratie dell unitatea nu se deschide led aprins pe placa de baza

 

Zilele acestea am avut de vizionat doua unitati cu aceiasi problema desi configuratii diferite acestea aveau ca problema comuna faptul ca nu porneau desi sursa de alimentare functiona . De asemeni la configuratia din imagine sursa avea un buton pozitionat langa un led verde care daca il mentineam apasat unitatea pornea insa nu dadea imagine. In randurile urmatoare veti putea afla despre doua cazuri aparute in aceasi perioada, la momentul de fata nerezolvate si neelucidate sa spun asa.
Cazul 1: 
Unitatea era model full tower carcasa normala cumparata separat fata de placa de baza care aceasta era marca dell si suporta procesor i3 avand 4gb de ram si o placa video nvidia cu alimentare pe molex cu 6pini.
Problema la aceasta unitate din primul caz era ca ledul de pe placa de baza se aprindea fapt care m-a facut sa cred ca sursa ar avea ceva ce e drept o sursa noname de 480w. Am probat eu cu alta sursa si am gandit ca necesita o sursa mai puternica asa ca a fost achizitionata o sursa spire de 500w care aceasta avea aceleasi simtome, se aprinde a doar ledul de pe placa de baza insa nu dadea voie sa porneasca unitatea. Culmea este ca fenomenul a fost indepartat pe acea unitate accidental nu am putut sa imi dau seama cu cateva saptamani in urma unitatea a revenit la functionarea normala cu acelasi componente montate. La reaparitia problemei oricat am urmarit prin unitate si cu cat am conectat si deconectat piese unitatea nu a mai pornit. In ultima instanta cred ca este vorba de un pin de pe sochetul procesorului care nu atinge unde trebuie sau chiar atinge gresit pe undeva. Final cazul 1.
Cazul 2:
O unitate brand dell completa si functionala de vreo 3 ani achizitionata initial in sh cu o configuratie i7 cu 4gb ram si carcasa mini tower subtire exact cum se vede in imagine. Aceasta din spusele propietarului inainte de a ceda pornea insa nu afisa imagine pe ecran decat la a2-3a pornire functionand normal dupa.
In ultima instanta in momentul care a inceput sa nu mai afiseze imagine omul auzea un zgomot in zona unitatii optice si putea sa vada ledul verde al unitatii ca se aprinde. Parerea mea este ca a "crapat" unul din northbridge sau southbridge  eu necunoscand in detaliu magia acestor cipuri care se spune ca ar controla jumatea de sus(nord) a placii de baza respectiv cea de jos(sud) a acesteia.
Culmea este ca acesta configuratie dell vine prevazuta cu un buton pozitionat langa un led si ca daca as fi tinut apasat pe acela unitatea pronea neoferind imagine insa se alimenta complet din cate am putut vedea. Ramul l-am probat intrucat unitatea avea doua placute de ram si am scos pe rand cate o placuta si am mentinut apasat acel buton. Unitatea nu a mai afisat nimic indiferent ce am facut. Am mai incercat ceva si anume sa deconectez butonul de power si am pus contact cu o surubelnita insa nici asa nu a pornit.
Concluzie:
Sunt curios oare ce se intampla oare este situatia doar la configuratii vechi (2-3ani de utilizare)  mie imi e sa nu apara si la atele ca prea au fost comune problemele 2 din 2.
Un lucru pe care amundoua configuratii le au in comun este ca ambii propietari intr-un fel sau altul aveau unitatea asezata undeva langa usa care deschisa avea loc schimbul acela de aer cald cu cel rece care genera un mic condens. Am mai avut astfel de probleme in trecut cu acest condens creat la diferentele de temperatura. Astept parerea cuiva daca se mai poate face ceva sau necesita schimbarea ploacilor.

Comentarii

Reduceri folosind codul

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Postare sugerata...

Un program care amplifica sunetul la boxele de la pc

Program de modificat poze PhotoInstrument

Postări populare de pe acest blog

Rezolvare problema SMS pe iPhone in reteaua Vodafone

Ce faci cand de odata nu mai ai semnal video la monitor NO SIGNAL

Exista sau nu virusi pe Filelist traker